Csillagászat napja

2015.04.24. 12:57

.

Programok 

Tudomány

 

"2015-ben április 25-ére esik a Csillagászat Napja. Országszerte számos helyszínen rendkívüli nyitva tartással, járdacsillagászattal, távcsöves bemutatókkal várják az érdeklődőket.

Az este távcsöves látnivalói: a Hold, a Vénusz és Jupiter.

A jeles napnak már Magyarországon is jelentős múltja van, évről évre több ezer érdeklődő pillanthat távcsőbe, hála a nyilvános távcsöves bemutatóknak. A Csillagászat Napja „mozgó ünnep”, mely a holdfázishoz igazodik, általában az első negyedhez legközelebbi szombatra esik. Ezen a szombat estén a Hold majdnem első negyedben lesz, kísérőnkön kívül a Vénusz és a Jupiter lesz az este legfőbb látványossága. Helyi csoportjaink és társszervezeteink bemutató-helyszíneit az alábbiakban tesszük közzé. Tegyük ezt a napot a csillagászat ünnepévé csillagászati programokkal, járdacsillagászattal!...."

 

 

Budapest (Újpest) 20:00-22:00 A polgármesteri hivatal mögötti parkban járdacsillagászat a Könyves Kálmán Gimnázium diákjaival, Udvardi Imre vezetésével.
Budapest (Bálna) 20:00-tól Járdacsillagászat a Bálnánál, az MCSE szervezésében. Várjuk a távcsöves járdacsilllagászok jelentkezését!
Budapest (Óbuda) 16:00-23:00 Polaris Csillagvizsgáló Nap-bemutató, tükörcsiszolás, távcsövezés gyertyafénynél. Ezen a napon a Polaris nem csak MCSE-tagoknak ingyenes, hanem mindenkinek! 20:00-kor Kiss László előadása: Hogyan legyünk csillagászok?
Budapest (Planetárium) április 24! http://www.planetarium.hu/a_csillagaszat_napja
Budapest (Feneketlen-tó) 20:00- Kálmán József szervezésében
Dabas sötétedéstől TESCO-parkoló, Hegyi Imre és barátai

 

 

Forrás,több info: www.mcse.hu

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása