Bölcsőde épül

2012.10.12. 14:13

.

Ócsa

Bölcsőde

 

   

  

 

 

 

Európai Uniós támogatással új bölcsőde épül Ócsán.


Nagyobb térképre váltás

 

Ócsa Város Önkormányzata sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Program keretében meghirdetett KMOP 4.5.2-11 Bölcsődei ellátást nyújtó intézmények infrastrukturális fejlesztése és kapacitásának bővítése elnevezésű pályázati felhíváson. Az önkormányzat „Manóvár nevű bölcsőde építése Ócsa Városban” című, KMOP-4.5.2-11-2012-0016 jelű pályázatát az Regionális Operatív Program Irányító Hatóság 149 890 253 Ft összegű támogatásban részesítette.

Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő testülete 2011. október 26-i ülésén döntött arról, hogy a helyi szociális alapellátások fejlesztése, a bölcsődei ellátás létrehozása érdekében a szükséges anyagi források biztosítása miatt indulni kíván az Új Széchenyi Terv KMOP 4.5.2-11 kódszámú pályázati felhívásán. A benyújtott „Manóvár nevű bölcsőde építése Ócsa Városban” című pályázatot a Regionális Operatív Program Irányító Hatóság támogatásra érdemesnek ítélte és összesen 149.890.253. Ft támogatásban részesítette. Az önkormányzat az elnyert támogatáshoz 10% önerőt biztosít saját költségvetéséből.
A projekt célja a jelenlegi szolgáltatás-hiányos környezet megszüntetésével egy olyan új bölcsődei intézmény megépítése, amely 2 bölcsődei csoport befogadására alkalmas.

Az új bölcsőde az önkormányzati fenntartású „Napsugár” Napközi otthonos Óvoda mellett (Baross u), az önkormányzat tulajdonában álló ingatlanon, önálló intézményként kerül megépítésre.
Az új intézmény a városban jelenleg meglévő igények kiszolgálására alkalmas. Az Ócsán élő munkaképes szülők körében jelentős előrelépést jelent, ha gyermekük számára nyugodt nappali ellátást biztosíthatnak egy önkormányzati intézmény keretei között, amely által a munkaerőpiacon így nagyobb eséllyel indulhatnak.
Az új bölcsőde befogadására tervezett épület a hatályos jogszabályoknak megfelelően, az OTÉK és a vonatkozó építésügyi ágazati szabvány követelményei szerint épül meg. Ezek a szabályok biztosítják, hogy az intézményesített kisgyermek gondozás-nevelés megfelelő szakmai körülmények között működhessen.
Az új épület tervezett bruttó alapterülete 501 m², amely a két létesítendő bölcsődei csoport (összesen 24 fő) befogadására alkalmas, melegítő konyhával ellátva.

A projekt tervezett befejezése 2013. március 30.

      

 forrás:www.ocsa.hu  

 

 

 

 

  

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása