Katolikus Farsang

 

 

 

 

 

Február első hétvégéje ismét a gyermekeké volt a Katolikus Közösségi Házban:

 

 

 

 

 

 

 

A már hagyományosnak számító alkalommal farsangi mulatságot tartottunk, amelyen szép számmal gyűltünk össze gyermekek, szülők, nagyszülők, ki jelmezben, ki anélkül.

 

 

 

 

 

 

 

Volt cica, nyuszi, cowboy lány, bohóc, szerzetes, de nyomozóval és Power Rangers-szel is találkozhattunk.

 


 

 

 

 

 

Szerveztünk jelmezversenyt, de székfoglalóval és táncversennyel is készültünk a gyermekek szórakoztatására.

Néhány képet is készítettünk, ezeket láthatják a mellékletben.

 

 

 

 

 

 

 

A márciusi alkalom a nagyböjt jegyében telt. A nagyböjt a bűnbánat időszaka.

 

Ekkor átgondoljuk az életünket, mik az erényeink, mik a hibáink, jó úton haladunk-e, min kellene változtatnunk, értékes életet élünk-e. Ezeket a kérdéseket a Keresztút állomásait sorra véve beszéltük át. Ez egy rendhagyó alkalom volt: a gyerekek az udvaron játszottak, míg a felnőttek beszélgettek.

 

 

 

 

 

 

 

 

A beszélgetés alapja az volt, hogy kinek mi jut eszébe az egyes keresztúti állomásokról. A mondás szerint mindenkinek jutott valamennyi Krisztus Keresztjéből: kinek több, kinek kevesebb.

 

Ha az ember egyedül hordozza ezt a kisebb-nagyobb darab keresztet, nagy teher nehezedik a vállára. De ha akad valaki, akivel osztozhat ezen a terhen, akár csak egy részét átadhatja, akár csak rövid időre kap támogatást, az már sokat jelent.

 

 

 

 


 

 

 

 

Magyarázva ezt a metaforikus képet: a mai világban különösen igaz, hogy minden családot, minden egyes embert sok különböző baj ér, sok gond nyomaszt. Ez nagy terhet jelent, ront a lelki egyensúlyon, ami kihat a testi egyensúlyra és ez előbb utóbb az egészségünkre és a környezetünkre is. De ha akad valaki, aki meghallgat, figyelmesen, szól hozzánk egy-két jó szót, attól megkönnyebbülünk.

 

Ezen a délutánon ültünk körben, sorra vettük az állomásokat, mindenki elmondta, mi jut neki eszébe erről „neki mi jutott Krisztus Keresztjéből”, meghallgattuk egymást, véleményt cseréltünk.

Mindannyian úgy jöttünk haza, hogy bizonyos dolgokat már nem láttunk olyan sötéten, mert egymás szavai támogatást, vigasztalást jelentettek. Rájöttünk arra, hogy lehetne rosszabb is.

 

 

 

 

 

Ez az alkalom megmutatta, hogy néha a szülőknek is kell, hogy közösségbe menjenek, beszélgessenek felnőttekkel, olyan társaságban vegyenek részt, ahol odafigyeléssel hallgatják őket.

 

Arra bíztatok minden katolikus (és nem katolikus) szülőt és gyermeket, hogy bátran jöjjenek el közösségi alkalmainkra. Akik eddig voltak, mind nagyon élvezték, és hónapról hónapra egyre többen vagyunk, mind a gyermekek, mind a felnőttek.

 

 

 

A következő alkalom 2012. március 31. 15:00-kor lesz a Katolikus Közösségi Ház hittantermében.
Ez alkalommal a Húsvétra készülünk. Lesznek játékok, kézműves foglalkozások, mint a tojásfestés, kiscsibe készítés.

 

Mindenki nagy szeretettel várunk!

Ha valaki csak támogatni szeretne, üdítő, rágcsálni való és kifújt tojás felajánlását szívesen fogadjuk! :)

 

 Nagy Kata

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása