Céklás csokitorta
2011.08.24. 23:22
A cékla és a csokoládé remekül passzolnak egymáshoz,
a következő céklás csokitorta recept egy kitűnő példa
erre.
Elkészítése roppant egyszerű, nem kell sok
konyhaeszköz
sem hozzá, így nem lesz sok mosogatnivaló.
Kezdők is könnyen el tudják készíteni..
Hozzávalók
- 1 nagy főtt cékla (kb 15-20dkg)
- 20 dkg liszt
- 10 dkg étcsokoládé
- 10 dkg kakaópor
- 20 dkg cukor
- 3 tojás
- 1 ek sütőpor
- 2 tk vaníliakivonat
- 2 dl napraforgóolaj
Elkészítés
- A sütőt 190 fokra beállítjuk.
- A céklát összeturmixoljuk – maradjon kissé darabos. Egy csipetnyi sóval megszórjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve a csokoládét és az olajat. Elkeverjük, amikor összeállt a massza, lassan hozzá csurgatjuk az olajat (mint a majonéz készítésénél) folyamatos keverés közben.
- A csokit apró darabokra törjük, és elkeverjük a tésztával. Egy kenyér sütőformát kicsit kivajazunk ( ha teflonos, akkor ez elhagyható) és beleöntjük a masszát, elegyengetjük. 1 órán keresztül sütjük a felmelegedett sütőben, vagy addig amíg egy beleszúrt pálcika tiszta nem marad.
- Rácson hűlni hagyjuk.
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.