Céklás csokitorta

2011.08.24. 23:22

 

 

 

A cékla és a csokoládé remekül passzolnak egymáshoz,

a következő céklás csokitorta recept egy kitűnő példa

erre.

Elkészítése roppant egyszerű, nem kell sok

konyhaeszköz

sem hozzá, így nem lesz sok mosogatnivaló.

Kezdők is könnyen el tudják készíteni..

 

 

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    Hozzávalók

  • 1 nagy főtt cékla (kb 15-20dkg)
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg étcsokoládé
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg cukor
  • 3 tojás
  • 1 ek sütőpor
  • 2 tk vaníliakivonat
  • 2 dl napraforgóolaj

 

 

        Elkészítés

  1. A sütőt 190 fokra beállítjuk.
  2. A céklát összeturmixoljuk – maradjon kissé darabos.  Egy csipetnyi sóval megszórjuk majd hozzáadjuk a többi hozzávalót, kivéve  a csokoládét és az olajat. Elkeverjük, amikor összeállt a massza, lassan hozzá csurgatjuk az olajat (mint a majonéz készítésénél) folyamatos keverés közben.
  3. A csokit apró darabokra törjük, és elkeverjük a tésztával.  Egy kenyér sütőformát kicsit kivajazunk ( ha teflonos, akkor ez elhagyható) és beleöntjük a masszát, elegyengetjük. 1 órán keresztül sütjük a felmelegedett sütőben, vagy addig amíg egy beleszúrt pálcika tiszta nem marad.
  4. Rácson hűlni hagyjuk.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása