Járdaépítési program

2015.01.08. 12:25

.

Ócsa

Járda

 

 

 

 

Ócsa Város Önkormányzatának Képviselő-testülete ismét pályázatot ír ki a lakossági járdaépítés támogatására. A támogatható pályázatok száma 30 darab.

A lakossági járdaépítési pályázatra azok az ingatlantulajdonosok jelentkezhetnek, akik az Önkormányzat által biztosított anyagból (sóder, cement) vállalják a munkák kivitelezését és beadványukban megjelölik a kivitelezésért felelős személyt, aki a munkálatokat irányítja, írásban vállalja a munka minőségi végrehajtását, valamint annak befejezését jelzi az Önkormányzat felé. Az Önkormányzat maximálisan 1,4 méter szélességű járda építését támogatja – a pályázó saját költségére építhet ennél szélesebbet is.

A pályázaton indulhat minden olyan ingatlantulajdonos, aki előtt jelenleg nincs szilárd burkolatú járda, vagy a meglévő járda járhatatlan, balesetveszélyes. Előnyt élveznek azok az ingatlantulajdonosok, akik előtt helyi viszonylatban nagy gyalogosforgalom bonyolódik (intézmények, üzletek, közlekedési gyűjtő forgalmú helyszínek környezete). További előnyt jelent, ha több szomszédos ingatlan tulajdonosa egyszerre pályázik és ez által nagyobb egybefüggő járdaszakasz valósul meg.

Akárcsak az előző pályázatoknál, csak olyan helyen támogatjuk a járdaépítést, ahol vagy megszüntetik az ereszcsatorna közterületre történő kivezetését (amennyiben ez így van), vagy pedig azt a járdaépítés során a járdaszint alatt bevezetik az árokba (ha nincs árok, akkor annak létesítéséről a pályázónak saját magának kell gondoskodnia). Amennyiben az építés során tört beton keletkezik - tehát a régi rossz műszaki állapotú járdát felbontják - a törmeléket az Önkormányzat díjmentesen elszállíttatja. Ennek feltétele, hogy a konténerbe csak tiszta betontörmelék kerülhet. Ellenkező esetben a pályázónak magának kell fizetnie az elszállítás és elhelyezés költségét – ez esetben az elszállításig közterület-használati díj is felszámításra kerül.

Azon ingatlantulajdonosok esetében, akik a beton járdától eltérő (pl. Viacolor) burkolatú járdát kívánnak építeni, az Önkormányzat a megvalósítást a betonjárda anyagszükségletének megfelelő összeggel támogatja. Fontos, hogy a térkőből építendő járda anyagbeszerzése csak a támogatás megítélése és a megállapodás aláírása után történhet meg - ezzel kapcsolatban a részletekről érdeklődjön személyesen vagy telefonon a Polgármesteri Hivatal Műszaki, Beruházási és Vállalkozói Irodájában.

 

A pályázatok benyújtásának határideje: 2015. január 22.

 

A benyújtott pályázatok elbírálására a 2015. januári Képviselő-testületi ülésen kerül sor. A kitöltendő és aláírandó megállapodásokat a nyertes pályázók 2015. február végén kapják meg.  A megállapodások mindkét példányát vissza kell juttatni az Önkormányzathoz. Ekkor kerül sor a kivitelezés pontos időpontjának egyeztetésére is. A megállapodás egyik – Önkormányzat által is aláírt és ellenjegyzett – példányát a pályázó később visszakapja.

Az építést legkorábban 2015. március végén lehet megkezdeni. A jelen felhívásban épülő járdáknak legkésőbb július 31-ig kell megépülniük.

 

A jelentkezési lap megtalálható a decemberi Ócsai Kisbíróban, illetve letölthető az alábbi linkre kattintva:

   Járdaépítési pályázat IV. - jelentkezési lap

 

Ócsa Város Önkormányzata

 

Forrás:www.ocsa.hu

 

 

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása