ÖKO és STÍLUS NAP

2013.05.24. 15:33

.

Ócsa

ÓKN 2013

 

 

 

ÖKO és STÍLUS NAP

 

AZ ÖKO NAP valamennyi programja INGYENES. A rendezvény célja, hogy felhívjuk a figyelmet a környezetvédelemre, a környezettudatos életmódra.

11.00 órától EGÉSZ NAP:

- Megújuló energiaforrások - előadás a Lendületben az Ifjúság Egyesület szervezésében.

- Hogyan készül a PILLEKŐ ? www.pilleko.hu

A pillekő utcabútorként, színes, organikus térelemként széles körű felhasználási lehetőséget kínál. Anyagának alapját újrahasznosított PET palackok képezik, bevonata ásványi kőzet. Ezen az előadáson az érdeklődők a gyakorlatban is megismerhetik a készítés folyamatát. Előadás a szabadidőközpont szervezésében.

A MAGYAR CSALÁDELLÁTÓ SZOLGÁLAT közreműködésével.

-       Készíts velünk kenyeret természetes alapanyagokból, ősi recept alapján!

-       A természet közeli hangulatot  felidézzük a magyar jurta és a népi játékok bemutatásával.

 

14 órától VILLÁMSTYLIST RANDI FÖLDI ANDREA jelmeztervezővel. „ Fontos, hogy a mai fogyasztói társadalomnak megmutassuk, hogyan lehet a ruhásszekrénybe környezettudatosságot csempészni. Nem kell mindig új ruhát venni. Ügyesen kombinálhatjuk a régi darabokat, vagy akár egy izgalmas kiegészítővel is feldobhatjuk öltözködésünket." A jelmeztervező hasznos tanácsokat ad a témával kapcsolatban férfiaknak és nőknek. Minden érdeklődőt – egy tíz perces beszélgetés után - külön, személyre szabott tanácsokkal lát majd el a tervező. Helyszín a szabadidőközpont aulája.

15.00 óra Mit jelent a passzívház kifejezés? Építsünk együtt sörkollektort! Előadás a LIFE szervezésében. Helyszín a kávézó kerthelyisége.

17.30 óra NAGY NIKOLETT ZOÉ fényképész kiállításának megnyitója. A fiatal művész divatfotóival a „ hulladék” sokszínű felhasználási módjára szeretné felhívni a figyelmet. Helyszín a szabadidőközpont aulája.

18.00 óra ÖKO DIVATBEMUTATÓ a színházteremben. www.tildart.hu JÁNOSI MATILD ökodivattervezőt  - művésznevén Tildart – tavaly a Zöld Nap rendezvényünkön ismerhették meg az ócsaiak. Ebben az évben is meghívtuk őt ÖKO és STÍLUS napunkra. Legújabb kollekciójának darabjait Sütő Enikő modelliskolájának tanulói mutatják be az érdeklődőknek. A ruhák természetesen újrahasznosított anyagból - filmszalagok és bakelit lemezek – készültek. Fellép az Energy Kid’s. Chaplin szerepében Papp Katalin.

21-22 óráig LÁMPAOLTÁS! A szabadidőközpontban 1 órára leoltjuk a villanyt, kikapcsoljuk elektromos készülékeinket, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozás elleni cselekvés szükségességére. Szeretettel várunk mindenkit a gyertyafénnyel kivilágított kávézóba és kerthelyiségébe. Csatlakozzon hozzánk! Oltsa le otthon ön is a lámpákat! Buzdítsuk együtt környezetünket az energiatakarékosságra!

22.00 óra KÉPNOVELLÁK A TERMÉSZETRŐL - Zsila Sándor és Barbalics Nándor természetfotósok mutatják be zenés képösszeállításokon, diaporámákon keresztül a természethez fűződő viszonyukat. Az egyes diaporámák között a természetfotózásról, a képekről és a diaporámákról beszélnek, beszélgetnek. Helyszín a kávézó kerthelyisége.

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása