Máv vs. Volán

2013.02.28. 19:31

.

Ócsa

Közlekedés

 

 volan-mav-.jpg

Ócsa és környéke

Közlekedés

 

 

 

 

 

   

 

 

"Az agglomerációból kiszervezés alatt álló BKV buszok ügye úgy látszik, hogy jelentősen érinteni fogja a lajosmizsei vasútvonalat. Egyes tervek szerint a jelenleg csak Budapest - Gyál között közlekedő BKV buszok végállomását a Volánbusz kitolná Felsőpakony, Alsópakony érintésével Ócsáig...

 

A Volánbusz bekapcsolná az elővárosi közlekedésbe az Alsópakonyon épülő szociális lakóparkot. Amennyiben ez megvalósulna, akkor valószínűleg a 2209 számú[Budapest -] Gyál - Felsőpakony - Ócsa - Dabas buszvonalon közlekednének a buszok. Ezen a vonalon jelenleg Gyál és Dabas között napi egy pár busz közlekedik 609-es számmal tanítási napokon, amely betér Felsőpakonyra és érinti Alsópakonyt.

 

 

Ha a volán valóban közlekedtetne ezen az útvonalon autóbuszokat, akkor a vasútvonal teljes, 98 kilométeres hosszában lenne párhuzamosan rendszeres autóbusz közlekedés. Ez újabb utasveszteséget eredményezhet, melynek köszönhetően akár ritkíthatják a vonatok számát Budapest és Lajosmizse között..."

   forrás(eredet):mav142.blogspot.hu

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása