A bécsi kapun túl...

2010.12.03. 00:08

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Aki valaha is járt az osztrák fővárosban a karácsonyt

megelőző hetekben, sétált az ünnepi fényekbe öltözött

Ringen, sült gesztenyét vagy forró krumplit majszolt a

Grabenen a luxus márkák kirakataiban gyönyörködve,

vagy gyermekeivel a Schönbrunni kastély cukrászdájában

fehér cukrászsapkát öltött, hogy néhány kellemes óra

elteltével saját készítésű, fényes gyöngyökkel díszített

mézeskaláccsal távozzon, az érezte, hogy a bécsi

karácsonyi hangulat valahogy más: békésebb,

oldottabb és ünnepibb."

 

 

A magyar turisták viszont nem feltétlenül tudják, hogy november 27-től minden hétvégén a Városháza dísztermében ingyenes karácsonyi koncerteket rendeznek délutánonként, a téren pedig 20 órától gondoskodnak a karácsonyi hangulatról a hagyományőrző fúvósok. Bábelőadások , a „Jézuska Műhelyében” folyó ajándékkészítő kézművesfoglalkozások, karácsonyi expressz, pónilovaglás, Felhőposta teszi a gyermekek és szüleik számára is különlegessé a bécsiek által „Wiener Adventzauber”-nek keresztelt eseményt.

 

forrás:Advent Bécsben - hagyomány és újdonság

 

Európa Bécsbe megy


"Az év normál szakaszában Bécs közlekedése nagyjából Budapesthez hasonlítható, ami azt jelenti, az idegennek kapaszkodnia kell, de a feladat – Rómával vagy Nápollyal ellentétben – megoldható. Adventkor a helyzet közel sem ilyen rózsás, aminek nemcsak a bécsiek az okai - akik valami rejtélyes ok miatt nem használják ki a világ egyik legjobb tömegközlekedését, inkább gubbasztanak nagy fekete német autóikban a dugókban -, hanem a turistabuszok is, amelyek ilyentájt masszív sorokban hömpölyögnek a bécsi utcákon

Néhány évvel ezelőtt a város egyik legfontosabb idegenforgalmi látványosságánál, a schönbunni kastélynál állítottak fel a városházaihoz hasonló pavilonsort, tavaly pedig csatlakozott a Belvedere mellett is.

A két helyszín méretben – nagyjából félszáz árus - és hangulatában is hasonlít egymáshoz, viszont annyiban különböznek a városházitól, hogy itt jobban megszűrik az árut –  és mivel jóval kisebb a tömeg, válogatni és nézelődni is jobban lehet.

Látszólag részletkérdés, de három puncs elfogyasztása után életbe és pénztárcába vágó információ, hogy míg a schönbunni kastélynál ingyenes a nyilvános mosdó, a Belvedernél egy menetért fél eurót gombolnak le"

forrás:www.alon.hu

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása