Adventi Városházi Este

2014.11.25. 14:56

.

Dabas

Advent

 

dabb.jpg

 

 

 

 

 

RockShock

2014.11.23. 11:26

.

Ócsa

Koncert

 

ras.jpg

   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  letöltés.jpg

 

 

 

 

 

 

 

.

Budapest

Kiállítás

 

 

 

 

 

 

 

 

 

"Mobilitás 2014 Autókiállítás és Vásár, amelyet 2014. november 21-23 között rendeznek meg Budapesten a Syma Csarnokban. A rendezvény különleges lesz, mivel az összes nagy márka képviselteti magát, számos olyan modellt hoznak el, amiket Európa ezen a felén még nem láthatott a közönség. Nem csak kiállítást szerveznek, hanem vásárt is. Így egy helyen lehet informálódni, kipróbálni és akár dönteni márkákról, típusokról, felszereltségről, árakról, finanszírozásról, biztosításról. Nem csak hagyományos autók lesznek, hanem elektromos autók is, amiket ki is lehet majd próbálni..."

 

 Helyszín: SYMA Rendezvényközpont
 
 Jegyár:

 Elővételben: 2000 Ft

 Helyszínen: 2500 Ft

 6 éves kor alatt ingyenes  

 

   forrás és info : www.mobilitas2014.hu

 

 

 

No Limit

2014.11.21. 12:46

.

Gyál

Party

 

kozi.jpg

 

 

Országos Mikulás Fesztivál

2014.11.21. 04:56

.

Nagykarácsony

Program

 

miku.jpg

 

 

 

 "Idén a 19. Országos Mikulás Fesztivál november 21-én veszi kezdetét a Fejér megyei Nagykarácsonyban, Mikulásfalván. A december 21-ig tartó fesztivál számos érdekességgel vár mindenkit, fellép többek között az Alma zenekar, az Eszter-lánc Mesezenekar, a Kaláka és a Mono Manó Zenekar is. A legnagyobb öröm azonban mindenki számára a Mikulással való személyes találkozás, a kedves szavak és az ajándék, amelyet minden gyermek kap, jók és jobbak egyaránt..."

 

 

 forrás  info :www.mikulasfalva.com

 

.

2014.11.11. 15:34

.

Ócsa

Szabadidőközpont

 

c4.jpg

 

 

 

Kiállítás

2014.11.11. 14:15

.

Ócsa

Fotó

 

kiáll.jpg

 

 

 

Baba mama

2014.11.11. 12:13

.

Budapest

Expo

 

 bmex.jpg

 

facebooklogo.JPG

 

 

 

    Több info: www.babamamaexpo.hu

 

 

 

 

 

 

Falu Tamás

2014.11.11. 11:57

.

Ócsa

Megemlékezés

 

 

Meghívó

 

Szeretettel meghívjuk Önt
Falu Tamás költő
születésének 133. évfordulóján tartandó
megemlékezésre.

Időpont: 2014. november 11. kedd
  15 óra 30 perc Emlékünnepség, koszorúzás
       Falu Tamás sírjánál az ócsai temetőben.
       Közreműködnek: Virág Miklós
       Györgyövicsné Virág Szilvia,
      és a Halászy Károly Általános
      Iskola 4.b osztályos tanulói

 

 

Forrás:konyvtarocsa.hu

 

 

Lámpás nap

2014.11.09. 08:55

.

Ócsa

Program

 

 

 

 

 

Iskola-Nyitogató

2014.11.09. 08:54

.

Ócsa

Iskola

 

 

 

 

Bemutató

2014.11.09. 08:54

.

Ócsa

Sport

 

 

 

 letöltés.jpg

 

 

 

 

             

 

 

 

Márton napi Újbor ünnep

2014.11.09. 08:26

.

Ócsa

Skanzen

 

 

marton_napi_ujbor_unnep_2014_w.jpg

 

 

 

 

Véradás Ócsán

2014.11.03. 14:26

.

Ócsa

Véradás

 

 

Véradás november 5-én 14-18 óráig az Egressy Gábor Szabadidőközpontban.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Néptánc gyerekeknek

2014.11.03. 13:58

.

Ócsa

Tánc

 

 

küst.jpg

 

 

 

 

 

 

.

Ócsa

Rendőrség

 

 

 rlogo.jpg

 

"Testi sértés bűntett és testi sértés bűntett kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya P. Zoltán 32 éves ócsai lakos ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2014. november 2-én – előzetes szóváltást követően - tettleg bántalmazta édesapját és édesanyját.

A 32 éves gyanúsított először veszekedni kezdett szüleivel, azonban a vita tettlegességig fajult.

A férfi először édesapját ütötte meg - többször - ököllel. Édesanyja a sértett védelmére kelt, de fia ekkor őt is ütni kezdte, majd többször belerúgott az asszonyba.

A sértettek a bántalmazás következtében megsérültek. Az asszonyt a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították. A nő az orvos elsődleges véleménye szerint a bántalmazás következtében életveszélyes sérüléseket szenvedett.

P. Zoltánt a nyomozók ócsai otthonában elfogták, majd előállítását követően – őrizetbe vétele mellett – gyanúsítottként hallgatták ki.

A nyomozóhatóság kezdeményezi a gyanúsított előzetes letartóztatásának elrendelését. "

 

     forrás: www.police.hu

 

 

 

 

 

 

 

.

Ócsa Skanzen

Galéria

 

 

     Fotó: Takács István

 

 

 

 

.

Ócsa

Hulladék

 

 

Campus_Recycling_Inset.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

A ROLFIM Szövetkezet és Ócsa Város Önkormányzata ismét elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során mindenki ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

 

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2014. november 15. (szombat), 08:00-13:00 óra között.

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Ócsai Polgármesteri Hivatal udvara

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Ócsa városában szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

A gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”.

Azok számára, akik, nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e- hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását november 15-én, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv). Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon várjuk 2014. október végéig, munkanapokon 08:00-16:00-ig. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Rolfilm Szövetkezet munkatársai kizárólag november 15-én, és kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján mennek ki az ingatlanokhoz. Bármilyen más cégtől vagy más időpontban jelentkező szállítók esetében kérjük járjanak el körültekintően saját és otthonuk biztonsága érdekében!

 

 

 

KÉRJÜK ÖNÖKET, HOGY AZ OKTÓBERI LOMTALANÍTÁS SORÁN NE HELYEZZÉK KI AZ ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT, védjük így közösen környezetünket! Együttműködő munkájukat köszönjük!

 

Ócsa Város Önkormányzata

 

   forrás:www.ocsa.hu

 

 

 

Zöldhulladék

2014.10.21. 14:06

.

Ócsa

Zöld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ócsán a őszi zöldhulladék-gyűjtést 2014. november 12-én és 20-án végezzük. November 12-én (szerdán) azoknál az ingatlanoknál lehet kihelyezni a zöldhulladékot, ahol a kommunális hulladékot szerdánként, november 20-án (csütürtökön) ott, ahol a kommunális hulladékot csütörtökönként szállítjuk el.

A levágott füvet és egyéb lágyszárú növényeket zsákban, az ágat, gallyat maximum 70 cm hosszúságúra darabolva, kötegekben összekötve, kell kihelyezni a szállítás napján legkésőbb reggel 6 órára az ingatlan elé úgy, hogy a közterületet ne szennyezze. A zsákok, kötegek elszállítása folyamatosan, a kihelyezett mennyiségtől függően, 2-3 nap alatt történik majd. Megértésüket köszönjük!

A hulladékgyűjtő gépjármű elhaladása után a kihelyezett zsákokat nem áll módunkban elszállítani!

 

 

Kunépszolg Kft.

 

 

    forrás:www.ocsa.hu

 

 

 

 

.

Ócsa

Térkép

 

Ezen a térképen bárki megnézheti,hogy mikor ér ki egy adott településre a mentő.

Sajnos Ócsára 15 percnél hosszabb idő alatt ér ki a segítség.

 

mento.jpg

 

 Forrás: Esri Magyarország

 

 

Olvasás Éjszakája

2014.10.16. 12:09

.

Budapest

Program

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Az Olvasás Éjszakája a magyar nemzeti írott kultúra szépirodalmi szegmensének ismert és elismert alkotóit hozza kommunikációs helyzetbe a befogadókkal és a leendő befogadókkal.

Mivel Az Olvasás Éjszakája helyszínei ismert könyvesházak, a rendezvénnyel azokra a helyekre visznek nagy tömegeket, ahol a fesztivál ideje után is találkozhatnak az magyar írott kultúra műveivel.

Az Olvasás Éjszakája 2014-ben a kapcsolatfelvételt mint pillanatot emeli fókuszba. A fesztivál témája tehát a létrejövő kontakt, a létrejövő összefüggés, a létrejövő (érzelmi, akár intim) viszony. Az Olvasás Éjszakáján kapcsolatfelvételek történnek, az olvasó találkozik íróval, olvasó találkozik más olvasóval. Az Olvasás Éjszakája egy olvasásnépszerűsítő, a nemzeti írott kultúra értékeit felmutató irodalmi és könyves fesztivál. Elsődleges célja, hogy a könyves kultúrát, az olvasást mint örömforrást mutassa be. A társadalom olvasásképét szeretnénk frissíteni.

2014. október 18-án 16:00 órától másnap hajnalig a rendezvény négy központi helyszínén (budapesti könyvesházakban és az Akváriumban) a könyv- és folyóirat kultúrához kapcsolódó látványos, zenés programok, interaktív produkciók szórakoztatják és művelik a közönséget. Ezen a napon az ország (kapcsolódó) könyvesboltjai meghosszabbított nyitva tartással várják a vásárlókat.  

 

 

Több info:  ujkonyvpiac.hu

 

 

 

.

Budapest

Europark

 


 

 

 

 

 

 

 

 

Leonardo az Europarkban!

 

Az EUROPARK ismét olyan szenzációs kiállítást mutat be, mely a kultúrát és művelődést hozza Kispestre. Ezúttal nem csak a gyermekek, hanem a technika és a reneszánsz iránt érdeklődő felnőttek is találnak látnivalót. Kispest kedvelt bevásárlóközpontja ezzel is támogatja a tudást és az ismeretterjesztést.

A reneszánsz polihisztor eredeti rajzai alapján keltette életre Berkovits Imre és Nagy Zsolt azokat a szerkezeteket, melyek a művész életében nem valósulhattak meg. A korszakalkotó ötleteket Leonardo által javasolt anyagból állították elő makettezést és sok-sok kísérletezést követően. Két éven át tartó kitartó munka után állt össze a mostani tárlat: a mechanikus szerkezeteket interaktív kiállításon mutatják be.

A program egész Európát bejárta, s hamarosan, október 2-tól látogatható az EUROPARK-ban is. 

A tengelye körül forgó híres helikopter és egy működő malomszerkezet mellett számos érdekesség is kiállításra kerül. Sőt, a gyerekek a Leonardo által megálmodott szárnyakat is kipróbálhatják egy siklópályán.

A Leonardo által megálmodott szerkezeteket bemutató tárlaton megismerhetjük Leonardo dolgozószobáját, és a reneszánsz kort is. A kiállítás ingyenesen látogatható október 19-ig. Regisztráció és előjelentkezés nem szükséges.

 

 

 forrás: europark.hu

 

 

 

Felhívás !

2014.10.15. 18:46

.

Ócsa

Csatorna

 

 

visza.jpg

.

Ócsa

Választás 2014

 

 

Tegnapi nap során lemondott képviselői mandátumáról Uitz Erika független képviselő.

Helyette a sorban következő legtöbb szavazatot kapott jelölt

Horváth Tamás Ferenc került be a testületbe.

 

 megváltozott.jpg

 

 

 

 

Sakk

2014.10.14. 15:42

.

Ócsa

Program

 

 

sakk_1.jpg