.

Ócsa

Hulladék

 

 

Campus_Recycling_Inset.jpg 

 

 

 

 

 

 

 

A ROLFIM Szövetkezet és Ócsa Város Önkormányzata ismét elektromos és elektronikai hulladék berendezés (e-hulladék) gyűjtést szervez, amely során mindenki ingyen leadhatja összegyűlt e-hulladékát.

 

Az e-hulladékgyűjtés ideje: 2014. november 15. (szombat), 08:00-13:00 óra között.

Az e-hulladékgyűjtés telepített gyűjtőhelye: Ócsai Polgármesteri Hivatal udvara

 

Mi az e-hulladék gyűjtési akció célja?

A gyűjtés szervezői elkötelezett hívei a környezet védelmének, ezért szeretnék elérni, hogy Ócsa városában szélesedjen az újrahasznosítható hulladékok begyűjtésének köre. Az e-hulladék különleges gyűjtést és kezelést igényel - azaz nem gyűjthető a háztartási vegyes hulladékkal. Sajnos az e-hulladék a sok újrahasznosítható másodnyersanyag mellett számos mérgező anyagot – nehézfémet (ólom, kadmium, higany, króm) is tartalmazhat, amelyek a környezet számára nagy veszélyt jelenthetnek. Az e-hulladék másodnyersanyagokat is rejt, amelynek jelentős része újrahasznosítható. Ennek ellenére nagy részük ma mégis hulladéklerakókba, erdőszélekre, illegális lerakókba, vagy illetéktelen kezekbe kerül. Cél az, hogy az e-hulladék minél nagyobb mértékben hasznosuljon, illetve a benne található környezetre, emberre veszélyt jelentő mérgező anyagok ellenőrzött körülmények között kerüljenek ki környezetünkből.

A gyűjtés során leadható elektronikai berendezések a teljesség igénye nélkül „minden ami valaha árammal, elemmel akkumulátorral működött”.

Azok számára, akik, nem tudják megoldani az e-hulladék elszállítását, de szeretnének megszabadulni nagyméretű, nagytömegű e- hulladékuktól, térítésmentesen igénybe vehető a „Házhoz megyünk érte akció” szolgáltatása. Ennek keretében a szervezők vállalják az összekészített eszközök elszállítását november 15-én, amennyiben legalább 100 kg e-hulladék gyűlt össze. Ez a mennyiség kb. 3-4 db nagyméretű műszaki tárgy (pl.: hűtő, mosógép, tv). Az igények bejelentését a 06-1-269-02-34-es telefonszámon várjuk 2014. október végéig, munkanapokon 08:00-16:00-ig. Felhívjuk a lakosság figyelmét, hogy a Rolfilm Szövetkezet munkatársai kizárólag november 15-én, és kizárólag előzetes telefonos egyeztetés alapján mennek ki az ingatlanokhoz. Bármilyen más cégtől vagy más időpontban jelentkező szállítók esetében kérjük járjanak el körültekintően saját és otthonuk biztonsága érdekében!

 

 

 

KÉRJÜK ÖNÖKET, HOGY AZ OKTÓBERI LOMTALANÍTÁS SORÁN NE HELYEZZÉK KI AZ ELEKTRONIKAI HULLADÉKOT, védjük így közösen környezetünket! Együttműködő munkájukat köszönjük!

 

Ócsa Város Önkormányzata

 

   forrás:www.ocsa.hu

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása